Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vinsthemtagningar sänker bitcoin

Ekonomi • Publicerad 16 november 2021
Bitcoin faller hårt efter rekordnoteringen förra veckan. Arkivbild.Foto: Mark Lennihann/AP/TT

Kryptovalutor som bitcoin och ether faller kraftigt. Aktörer på marknaden beskriver kursrörelsen nedåt som så kallade vinsthemtagningar.

Bitcoin – vars värde har fördubblats sedan i somras – var vid lunchtid nere på 58 563 dollar per bitcoin, den lägsta kursen sedan den 28 oktober. Det kan jämföras med den historiska toppen på 69 000 dollar för knappt en vecka sedan.

Annons

Bitcoinkursen återhämtade sig något i tisdagens tidiga eftermiddagshandel och låg vid klockan 14.30 på cirka 60 400 dollar per bitcoin.

Efterfrågan på bitcoin har ökat på senare tid, bland annat sedan allt fler ser valutan som ett skydd mot inflationsförluster och sedan flera börsnoterade bitcoinfonder har lanserats i USA, vilket lockat till sig mer sparpengar till kryptomarknaden.

Många bedömare, bland annat 59 procent av investerarna i en färsk Bank of America-enkät, betraktar de kraftiga kurslyften för bitcoin som en bubbla som är på väg att spricka. Men snittprognosen är att kryptovalutan kommer ligga mellan 50 000 och 75 000 dollar per bitcoin under de kommande tolv månaderna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons