Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Victoriadagen på Öland genomförs utan publik

Kungligt • Publicerad 26 maj 2020
Förra året firades kronprinsessan Victoria traditionsenligt på Öland den 14 juli. Arkivbild.
Förra året firades kronprinsessan Victoria traditionsenligt på Öland den 14 juli. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Den tv-sända hyllningskonserten på kronprinsessan Victorias födelsedag i Borgholm genomförs i år utan betalande publik. I stället kommer man enbart bjuda in ett fåtal gäster och konserten anpassas för tv-sändningen och sänds som vanligt i SVT1 klockan 21.

"Jättetråkigt att inte kunna ge kronprinsessan en publik hyllning i år men just nu känns det inte ansvarsfullt att genomföra en konsert med tusentals människor i publiken. I år får vi satsa allt på att göra ett så bra tv-program som möjligt", säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Annons

Än så länge är det oklart om kronprinsessan själv kommer att kunna vara på plats. Till Expressen säger Stephan Rimér att man utgår från att hon kommer att vara närvarande, men att man avvaktar besked om inrikesresor för sommaren.

Kringarrangemangen under Victoriadagarna, som äger rum 10–15 juli på Öland, är fortfarande på planeringsstadiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons