Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Världsledare nobbar gruppfoto med Lavrov

Ryssland • Publicerad 12 november 2022
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Arkivbild.
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Arkivbild.Foto: Maxim Shipenkov/AP/TT

Världsledarna som ska delta vid G20-mötet på Bali nästa vecka uppges inte vilja vara med på ett officiellt gruppfoto med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, rapporterar The Guardian.

Traditionellt sett brukar världsledarna samlas för ett gemensamt foto i början av ett toppmöte, men detta kommer enligt uppgift inte att ske denna gång.

Annons

Nyligen blev det känt att den ryske presidenten Vladimir Putin inte kommer att delta vid G20-mötet, utan i stället skickar Lavrov som sin ställföreträdare.

Om Putin hade bestämt sig för att närvara hade det sannolikt ökat pressen på andra länders ledare att inte delta. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som bjudits in att tala virtuellt har exempelvis sagt att han inte kommer att delta om Putin är där.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons