Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Var åttonde engelsk grundskoleelev smittad

Storbritannien • Publicerad 5 februari 2022
Brittiska skolbarn testas i samband med skolstarten i höstas. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Mer än var åttonde elev i låg- och mellanstadiet i England var covidsmittad sista veckan i januari, skriver The Guardian. Det är den högsta andelen i någon åldersgrupp där under hela pandemin.

Siffror som Storbritanniens statistikmyndighet ONS släppte på fredagen antyder att covidsmitta bland de yngsta skolbarnen kan ha nått sin kulmen.

Annons

För engelska elever i högstadiet och gymnasiet var ungefär en av femton smittad under samma vecka. Detta kan jämföras med en av 20 personer i England totalt. Liknande nivåer rapporterades i Wales, medan en något mindre andel var smittad i Skottland och en något större andel var smittad i Nordirland.

Den lägsta nivån av smittade uppmättes bland personer över 70 år – strax under två procent, enligt ONS.

Inom kort väntas landets vaccinationskommitté (JCVI) rekommendera vaccin till alla barn över fem år. Under den gångna veckan började man vaccinera barn mellan fem och elva år i vissa riskgrupper.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons