Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vänsterledare gripen i Algeriet

Algeriet • Publicerad 1 juli 2021
Algeriets pressade president Abdelmadjid Tebboune har lovat att Algeriet ska förnyas. En partiledare har nu gripits misstänkt för att ha förolämpat honom. Arkivbild.
Algeriets pressade president Abdelmadjid Tebboune har lovat att Algeriet ska förnyas. En partiledare har nu gripits misstänkt för att ha förolämpat honom. Arkivbild.Foto: AP/TT

En ledare för ett oppositionellt vänsterparti i Algeriet har gripits, dagen efter att landet fått en ny premiärminister.

Fethi Ghares, som leder det radikala vänsterpartiet Demokratiska och sociala rörelsen, hämtades av poliser i sitt hem i Alger under natten till torsdag.

Annons

Ghares anklagas för att ha förolämpat presidenten Abdelmadjid Tebboune och för att ha spridit uppgifter som kan "undergräva nationens sammanhållning".

Vänsterledaren har gett stöd till de jättedemonstrationer för demokrati som skakat landet och som ledde till den tidigare presidenten Abdelaziz Bouteflikas avgång.

Premiärministern Abdelaziz Djerad avgick förra veckan, efter ett extraval där knappt var fjärde algerier deltog. Han har ersatts av finansministern Ayman Benabderrahmane.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons