Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våldsutsatt tonårsflicka: "Känner mig rädd"

Dagen innan knivattacken i Ängelholm mot en tioårig flicka sökte lokalpolisen vittnen för andra våldsdåd utförda av en kvinna.
– Efter två slag trodde jag att hon skulle försöka döda mig, säger en 15-årig våldsutsatt flicka till Expressen.
Brott • Publicerad 13 juni 2023
Polis på plats i Ängelholm efter att en flicka förts till sjukhus efter ett våldsdåd på måndagen.
Polis på plats i Ängelholm efter att en flicka förts till sjukhus efter ett våldsdåd på måndagen.Foto: Johan Nilsson/TT

De senaste dagarna har polisen i Ängelholm sökt efter en okänd kvinna som är misstänkt för en rad våldsbrott. Överfallen ska ha inträffat på sena eftermiddagar under perioden 31 maj till 7 juni, enligt ett meddelande från den lokala polisen på Facebook.

En 15-årig flicka blev oprovocerat slagen i huvudet av en kvinna vid 17-tiden på onsdagen förra veckan, skriver Expressen.

Annons

– Jag tänkte först att det bara skulle vara ett slag och att hon sen skulle gå därifrån. Men efter två slag trodde jag att hon skulle försöka döda mig. Det kändes som att det var med en jättestor sten, säger flickan till tidningen.

Kvinnan fortsatte att slå mot flickan, men till slut lyckades hon springa från parken. Flickan ringde SOS Alarm och kördes i ambulans till akuten. Hon fick sys på två ställen och drabbades av en hjärnskakning.

Tiden efter attacken har varit jobbig.

– Jag känner mig rädd och vill flytta. Det som hände spelas upp om och om igen i huvudet, säger flickan till Expressen.

Ytterligare en tonårsflicka har anmält att en okänd kvinna gått till attack och slagit henne i huvudet med ett tillhygge. Dessa våldsbrott ska ha begåtts i närheten av det område där måndagens knivattack skedde, rapporterar HD/Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons