Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våldspiral på Västbanken – palestinier skjuten

Mellanöstern • Publicerad 12 oktober 2022
Israelisk militär nära den plats där en israelisk soldat sköts ihjäl i tisdags. På onsdagen blev en palestinsk 18-åring skjuten till döds av israeliska soldater.Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

En 18-årig palestinier har skjutits ihjäl av israeliska soldater på den ockuperade Västbanken, meddelar det palestinska hälsodepartementet på onsdagen.

Enligt departementet ägde skottlossningen rum i samband med sammandrabbningar med israeliska soldater i ett palestinskt flyktingläger i södra Västbanken.

Annons

Den israeliska militären meddelar att människor som kastade stenar mot fordon på en väg invid flyktinglägret beskjutits.

"(Soldater) såg de misstänkta i anslutning till flyktinglägret... och svarade med att öppna eld mot dem. En träff identifierades", skriver militären i ett uttalande.

Onsdagens händelse äger rum dagen efter att en israelisk soldat skjutits till döds i norra Västbanken. Gärningsmannen är inte gripen i det fallet och en jakt efter den misstänkte pågår. De israeliska säkerhetsstyrkorna letar också efter en gärningsman som sköt ihjäl en israeliska soldat i östra Jerusalem i lördags.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons