Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

17-åring anhållen för knivattack på skola

En 17-årig pojke har anhållits för försök till mord sedan en jämnårig pojke utsatts för ett våldsbrott på Brinellgymnasiet i Nässjö under fredagen.
Brott • Publicerad 10 september 2021
Polis på plats utanför skolan i Nässjö.Foto: Mikael Fritzon/TT

Enligt honom ska knivskärningen ha skett i skolans matsal, där flera andra elever var närvarande när det inträffade.

Eleven fördes till sjukhus och enligt Höglandssjukhuset Eksjö är han lindrigt skadad men inlagd för vård.

Annons

Strax efter dådet greps en 17-årig pojke i närheten av resecentrum i Nässjö. Vid 17-tiden anhölls pojken på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Det två eleverna har enligt Richard Weibull en relation till varandra och det bedöms inte som att det finns någon hotbild mot skolan eller eleverna generellt.

"Fruktansvärd händelse"

– Det är en fruktansvärd händelse som har inträffat och vi ska göra allt vi kan så det blir så bra som möjligt för alla drabbade, säger Richard Weibull.

Larmet kom 11.46 på fredagen, då flera personer ringde in och berättade att eleven hade blivit angripen på skolan.

Skolan stängde för resten av dagen men öppnar igen på måndag. Hela kommunens större krisgrupp är aktiverad och under fredagskvällen samt helgen kommer krisstöd att erbjudas.

"Hemskt obehaglig"

Reaktionerna bland skolans 1 100 elever är blandade.

– Några är över huvud taget inte berörda utan är bara chockade utifrån att det här har hänt, medan andra kanske vittnat om en händelse som är hemskt obehaglig, säger Richard Weibull.

Polisen vädjar till alla personer som har gjort iakttagelser av händelsen att höra av sig och efterlyser även bilder på det som utspelat sig.

– Vi vet att det fanns många elever på plats och kanske har någon också fotograferat eller filmat händelsen och då hoppas vi att de ger sig till känna så att vi har ett så bra utredningsläge som möjligt, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson-Silfver.

Det finns enligt polisen inga uppgifter om att någon ytterligare person ska vara drabbad. Det finns inte heller något som tyder på att det finns ytterligare gärningspersoner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons