1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Utredning om hur elever kan nå utbildningsmål

Utbildning • Publicerad 8 april 2021
Katrin Stjernfeldt Jammeh ska utreda hur fler unga ska nå målen med sin utbildning. Arkivbild.
Katrin Stjernfeldt Jammeh ska utreda hur fler unga ska nå målen med sin utbildning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen har utsett en särskild utredare för att ta reda på hur fler unga ska nå målen med sin gymnasieutbildning. Uppdraget går till Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), som i dag är kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Många unga som hoppar av sina gymnasiestudier eller har ofullständiga betyg riskerar att hamna i arbetslöshet. Syftet med utredningen är att ge förslag på hur fler ur den gruppen ska få jobb eller studera vidare. Det kommer bland annat att handla om hur övergången till komvux kan bli lättare för de elever som inte fullföljer sin gymnasieutbildning.

Åtgärder för att fler ska nå målen för sin utbildning är "oerhört angelägna, enligt utbildningsminister Anna Ekström (S).

"Den pågående pandemin har lett till en snabbt ökande arbetslöshet. Vikten av en slutförd gymnasieutbildning kommer därmed att vara än mer påtaglig under de kommande åren", säger Anna Ekström i ett pressmeddelande.

Resultatet ska redovisas senast den 1 mars 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.