Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Brott • Publicerad 3 september 2020
Utredningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner. Arkivbild.
Utredningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland.

I oktober i fjol rapporterade tidningen Expressen att mannen annonserat i flyktingforum på sociala medier och erbjudit sig att mot betalning hjälpa personer på flykt att resa till Sverige från Grekland med hjälp av lånade pass.

Annons

Journalister från tidningen låtsades nappa på ett sådant erbjudande och träffade honom på Kreta, dit han kom för att mot betalning ta med sig ett barn till Sverige.

En förundersökning inleddes och mannen var anhållen en tid i januari. Men nu har alltså åklagaren beslutat att lägga ner utredningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons