Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA: Miljonstöd till Puerto Rico efter oväder

USA • Publicerad 4 oktober 2022
USA:s president Joe Biden och landets första dam Jill Biden, i Puerto Rico.
USA:s president Joe Biden och landets första dam Jill Biden, i Puerto Rico.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA ger 60 miljoner dollar, motsvarande drygt 660 miljoner kronor, i stöd till Puerto Rico för att landet ska kunna hantera oväder bättre framöver.

Beskedet kom innan USA:s presidentpar reste till Puerto Rico, där tusentals människor fortfarande är utan ström två veckor efter orkanen Fionas framfart.

Annons

– Puertoricaner är starka. Men trots det, har ni behövt stå ut med så mycket, och mer än ni hade behövt, och ni har inte fått hjälp i tid, sade president Joe Biden.

Biden lovar att USA:s regering inte kommer att lämna Puerto Rico när det börjar återbyggas igen, fem år efter den förödande orkanen Maria.

Det amerikanska presidentparet kommer på onsdag att resa till Florida på onsdag, en delstat som drabbats hårt av orkanen Ian.

Fler än 80 personer har bekräftats döda i samband med orkanens Ians härjningar, rapporterar The Guardian. Florida står för merparten av dödsfallen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons