Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

USA lovar Ukraina hjälp att hålla värmen

Ukraina • Publicerad 6 oktober 2022
USA:s biståndschef Samantha Power i samtal med Kievs borgmästare Vitalij Klytjko.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Det krigshärjade Ukraina behöver rustas för att hålla invånarna varma under den annalkande vintern. USA ger ytterligare 55 miljoner dollar i bistånd för reparation och underhåll av viktig infrastruktur, säger Samantha Power, chef för USA:s biståndsorgan Usaid.

Power besöker Kiev under torsdagen, och har träffat företrädare för myndigheter och invånare i den ukrainska huvudstaden.

Annons

Pengarna ska användas till ledningar och annan utrustning som levererar värme till bostäder, skolor, sjukhus och företag runt om i Ukraina. Stödet kommer direkt att gynna upp till sju miljoner människor i 19 regioner, enligt Usaid.

I paketet ingår också generatorer och alternativa bränslekällor för sjukhus och center för hemlösa, liksom tillfälliga boenden för internflyktingar.

Hjälpen går i första hand till delar av Ukraina som har utsatts för förödelse genom det ryska anfallskriget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons