Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA kan utestänga Kina från molntjänster

Ekonomi • Publicerad 4 juli 2023
Kinesiska företag riskerar att utestängas från att använda amerikanska molntjänster, som Microsofts. Arkivbild.
Kinesiska företag riskerar att utestängas från att använda amerikanska molntjänster, som Microsofts. Arkivbild.Foto: Michel EulerAP/TT

USA förbereder sig på att begränsa kinesiska företags tillgång till amerikanska molntjänster som använder AI. Det rapporterar Wall Street Journal.

Enligt tidningen kommer åtgärden att innebära att stora molntjänstleverantörer som Amazon och Microsoft behöver söka tillstånd från den amerikanska regeringen innan de tillhandahåller molntjänster som använder avancerad artificiell intelligens till kinesiska företag.

Annons

Uppgifterna kommer dagen efter att Peking förkunnat att landet tänker införa exportrestriktioner av två sällsynta mineraler som är avgörande i tillverkningen av halvledare.

Därmed ökar oron för att konflikten mellan världens två ekonomiska stormakter fördjupas ytterligare.

På torsdag besöker USA:s finansminister Janet Yellen Kina för att lyfta frågor kopplade till den globala ekonomiska utvecklingen, samt vikten av att hantera relationen mellan länderna på ett ansvarsfullt sätt, enligt det amerikanska finansdepartementet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons