Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA-börsen trotsade inflationssiffran

Börs • Publicerad 13 september 2023
Trots inflationssiffran var stämningen god i det anrika börshuset i New York. Arkivbild.
Trots inflationssiffran var stämningen god i det anrika börshuset i New York. Arkivbild.Foto: J David Ake/AP/TT

Onsdagens amerikanska inflationsstatistik var knappast munter läsning för de som hoppas på att centralbanken Federal Reserve ska avstå från att höja styrräntan ytterligare vid nästa räntemöte i mitten av nästa vecka. Inflationen enligt KPI-måttet uppgick till 3,7 procent i augusti, jämfört med 3,2 procent i juli.

Börskurserna backade något i förhandeln och dippade återigen någon timme efter öppning, men sedan skakade investerarna av sig den värsta oron och började trycka på köpknappen i sådan utsträckning att två av de tre ledande börsindexen återhämtade sig och mer därtill.

Breda SP500-index slog igen för dagen på plus 0,1 procent. Tekniktunga – och räntekänsliga – Nasdaqs kompositindex lyfte med 0,3 procent. Däremot orkade inte Dow Jones industriindex komma över nollan utan stängde på minus 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons