Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Urinvånare i Amazonas håller turister gisslan

Urinvånare i Peruanska amazonas har tagit utländska turister gisslan på en flodbåt.
Enligt lokala medier handlar det om en protest mot bristen på statligt stöd efter en oljeläcka i området.
Peru • Publicerad 4 november 2022
Arkivbild från Peruanska amazonas.
Arkivbild från Peruanska amazonas.Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

– Vi vill kalla på regeringens uppmärksamhet med den här aktionen. Det finns utlänningar och peruaner, runt 70 personer, säger Watson Trujillo, ledare i samhället Cuninico, till en lokal radiostation.

Turisterna som hålls gisslan kommer från USA, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Schweiz. Det finns kvinnor och barn i gruppen, som uppges få tillbringa natten på den flodbåt de färdades i när de togs tillfånga i väntan på en lösning.

Annons

Trujillo säger att syftet är att sätta press på regeringen, som man vill utreder de miljömässiga skadorna efter att 2 500 ton råolja läckte från en ledning och rann ut i floden Cuninico i september.

Varken Perus regering eller polis har kommenterat gisslandramat.

Den 80 mil långa oljeledningen ifråga ägs av det statliga bolaget Petroperu och byggdes för att transportera råolja från flodområdet till hamnstaden Piura.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons