GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Wall Street vände ned efter räntebesked

Börs • Publicerad 26 januari 2022
New York-börsen inledde uppåt men backade efter räntebeskedet från Fed. Arkivbild.
New York-börsen inledde uppåt men backade efter räntebeskedet från Fed. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Kurserna backade brett på den amerikanska börsen sedan centralbanken Federal Reserve på onsdagen aviserat att en höjning av styrräntan kan komma så snart som i mars.

Dessförinnan, under förmiddag och tidig eftermiddag New York-tid, såg det bättre ut. De tre ledande indexen låg alla plus.

Microsoft, som föll i börsens efterhandel tisdags efter it-jättens delårsrapport, steg nu i stället: upp 2,9 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing redovisade i onsdagens delårsrapport positivt kassaflöde för första gången sedan 2019. Men bolaget tyngs av en kostnad på 3,5 miljarder dollar kopplad till 787 Dreamliner-modellen. Aktien backade 4,8 procent.

En tydlig vinnare var spelbolaget Draftkings efter att storbanken Morgan Stanley lyft aktien i en analys. Draftkings lyfte 5,2 procent, men aktien har på ett år rasat omkring 60 procent.

Dow Jones industriindex tappade 0,4 procent och det breda S&P500-indexet gick ned 0,2 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde oförändrat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.