Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Unga till fogden för näthandel och telekom

Ekonomi • Publicerad 2 november 2022
Unga kvinnor hamnar oftast hos Kronofogden när de har handlat på nätet. Bland unga män är det vanligast med telekomskulder. Arkivbild.
Unga kvinnor hamnar oftast hos Kronofogden när de har handlat på nätet. Bland unga män är det vanligast med telekomskulder. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ungas samlade skulder hos Kronofogden har ökat med 430 miljoner kronor jämfört med för tio år sedan. Antalet skuldsatta har dock minskat något, enligt analys från Kronofogden.

Tre procent av alla mellan 18 och 25 år har skulder hos Kronofogden. Sammantaget är de skyldiga 1,56 miljarder kronor.

Annons

Unga kvinnor hamnar oftast hos Kronofogden när de har handlat på nätet. Bland unga män är telekomskulder vanligast.

Myndighetens analys visar att 15 företag står för mer än hälften av alla inkomna mål. Det handlar dels om bolag inom näthandel, telekom, lån- och krediter, dels Trafikförsäkringsföreningen.

"Det är oroväckande att unga skuldsätter sig med så stora skuldbelopp, som till största delen handlar om konsumtionslån. Det är tufft att starta vuxenlivet med skulder", säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons