Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung kvinna instängd – ska ha ofredats sexuellt

En ung kvinna misstänks ha utsatts för sexuellt ofredande i en bostad i Tierp, där hon hölls kvar mot sin vilja. Två personer greps på plats då kvinnan hittades och är nu misstänkta för flera brott.
Brott • Publicerad 10 november 2022
Två personer greps i Tierp på onsdagseftermiddagen efter att en kvinna påträffats i en bostad mot sin vilja. Arkivbild.
Två personer greps i Tierp på onsdagseftermiddagen efter att en kvinna påträffats i en bostad mot sin vilja. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick på onsdagseftermiddagen information om att en ung kvinna befann sig i en lägenhet i uppländska Tierp mot sin vilja. När polisen kom fram påträffades även två andra personer, en man i 30-årsåldern och en omyndig tonåring (över 15 år), som båda greps på plats.

– Det visade sig att hon har varit i den här lägenheten mot sin vilja och det framkom information om att hon har blivit utsatt för sexuellt ofredande i den här bostaden, säger Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral Mitt.

Annons

Polisen utreder nu misstänkt olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande samt grovt vapenbrott.

Mannen i 30-åsåldern har anhållits, men den yngre personen släpptes senare, men misstankarna mot honom kvarstår.

Det är oklart om – och i så fall vilken – relation de tre har till varandra och hur länge kvinnan, som är runt 20 år, ska ha varit olaga frihetsberövad.

– Det jag vet är att hon tycks ha varit där under natten (från tisdag till onsdag, reds. anm.), säger Sanja Vukicevic.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons