Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung bagare från Göteborg bäst i Sverige

Gastronomi • Publicerad 15 mars 2023
2023 års Unga Bagare Julia Holmqvist tillsammans med ett av sina bakverk.
2023 års Unga Bagare Julia Holmqvist tillsammans med ett av sina bakverk.Foto: Stig Albansson/Pressbild

För 33:e året i rad har SM i Unga Bagare utsetts och första pris går till 22-åriga Julia Holmqvist från Göteborg, meddelar arrangören och branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Under fem timmar fick de åtta finalisterna göra upp om titeln på Mosessons gymnasium i Göteborg. Tävlingen består av fem kategorier: skådebröd, matbröd, kuvertbröd, bulle och kavlad deg (wienerbröd).

Annons

Enligt juryn skapade Julia Holmqvist "en vacker helhet av både smaker och estetik" och man lyfter särskilt fram hennes bevara havet-tema, som "genomsyrade alla bakverk".

"Äntligen, det är helt sjukt! Förra gången gick inte tävlingen riktigt som jag hade önskat, jag glömde jästen, frustrerande när man är bagare. Idag visade jag vad jag går för och har äntligen fått min revansch", säger vinnaren i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons