Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tyskland vill skruva på sitt skattesystem

Tyskland har planer på att skruva i sitt skattesystem, så att inte skatten äter upp löneökningar nu när inflationen är så hög.
Ekonomi • Publicerad 3 april 2022
Tysklands finansminister Christian Lindner. Arkivbild.
Tysklands finansminister Christian Lindner. Arkivbild.Foto: Tobias Schwarz/AP/TT

Tysklands finansminister Christian Lindner har sagt till den tyska tidskriften Bild am Sonntag att Tysklands skattesystem ska justeras i förhållande till hur konsumentpriserna utvecklas.

– Löneökning ska inte skattas bort när människor förlorar köpkraft på grund av inflationen, sade han till tidningen.

Annons

Inflationen i Tyskland för mars låg på 7,6 procent i årstakt, 2,5 procentenheter mer än i februari.

Den tyska regeringen har gett stöd i olika former för att hjälpa konsumenter och företag. Bland annat har bränslepriserna sänkts, hushåll har fått engångsstöd och kollektivtrafik har subventionerats.

Lindner sade också till Bild am Sonntag att han är emot att stoppa gas- och oljeimport från Ryssland, eftersom det skulle få så enorma konsekvenser för Tyskland. Därför vill han att regeringen diskuterar alla alternativ för att minska beroendet av fossila bränslen från Ryssland, inklusive att behålla kärnkraftverken i drift längre än planerat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons