Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två vandrare frös ihjäl i Alperna

Schweiz • Publicerad 4 juli 2021
Två italienska vandrare har frusit ihjäl i de schweiziska Alperna, i Monte Rosa-massivet öster om Matterhorn (bilden). Arkivbild.
Två italienska vandrare har frusit ihjäl i de schweiziska Alperna, i Monte Rosa-massivet öster om Matterhorn (bilden). Arkivbild.Foto: Dominic Steinmann/Keystone via AP/TT

Två kvinnliga vandrare har frusit ihjäl i Alperna, rapporterar schweiziska och italienska medier.

Kvinnorna var i ett sällskap om tre som vandrade i bergsmassivet Monte Rosa, på den schweiziska sidan av gränsen mot Italien. De slog larm på lördagskvällen, då de befann sig på över 4 200 meters höjd.

Annons

Räddningen dröjde något, med anledning av en snöstorm.

Alla i sällskapet kommer från Italien och är närmare 30 år gamla.

Den tredje personen, en man, har flugits till sjukhus med köldskador. Han minns att det var extremt kallt när räddarna till slut dök upp.

– Vädret ställde om inom loppet av fem minuter och vi hamnade mitt i stormen, säger han per telefon till den italienska tidningen La Stampa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons