Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två unga män dömda för mord i Uppsala-lägenhet

Brott • Publicerad 13 april 2022
Ett vittne hotades till livet i samband med mordet i Gottsunda i september förra året. Arkivbild.
Ett vittne hotades till livet i samband med mordet i Gottsunda i september förra året. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Två 20-åriga män döms till 14 års fängelse för att skjutit ihjäl en man i en lägenhet i Uppsala i höstas, rapporterar lokala medier.

Enligt Uppsala tingsrätt riktade den ene mannen en pistol mot det 30-åriga offret och hotade att skjuta, men sedan lämnade han över vapnet till den andre mannen. Denne uppmanades att skjuta, vilket han också gjorde. I domen slås fast att de agerat "gemensamt och i samförstånd" och de fälls båda två för mordet.

Annons

– Vi kommer att överklaga domen. Tingsrätten har inte lyssnat på vår bevisvärdering, säger den ene mannens försvarare, advokat Sabina Böö, till Upsala Nya Tidning.

En av männen döms också för att ha riktat pistolen mot ett vittne och hotat att skjuta henne. Mordet skedde i offrets lägenhet i stadsdelen Gottsunda den 15 september förra året. Motivet är oklart.

Tingsrätten konstaterar att om männen vore äldre, 21 år fyllda, kunde de ha dömts till ett strängare straff, livstids fängelse. Med då mordet begicks var maxstraffet 14 års fängelse för unga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons