Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två till sjukhus efter dubbel krock med älg

Olycka • Publicerad 4 februari 2022
En olycka har inträffat utanför Nora. Arkivbild.
En olycka har inträffat utanför Nora. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer har förts till sjukhus efter att både en personbil och en lastbil krockat med samma älg utanför Nora i Västmanland, uppger polisen.

– De behöver åka in omedelbart till sjukhus, men vad jag hörde var det inga livshotande skador, säger polisen presstalesperson Mats Öhman till Expressen.

Annons

Det är oklart hur pass allvarligt de två personerna, som ska ha färdats i personbilen, har skadats. Lastbilen hamnade precis som den döda älgen i diket, men chauffören ska ha klarat sig undan med smärta i ryggen.

Larmet om olyckan inkom till polisen klockan 16.51 på fredagskvällen. De inblandade fordonen ska ha färdats i motsatt körriktning till varandra.

– Det troliga är att en av bilarna körde på älgen och att älgen flög över på andra sidan. Sedan lär det andra fordonet ha kört på älgen, säger Öhrman.

Strax innan klockan 18 hade vägen öppnats för trafik igen och de skadade förts till sjukhus med ambulans.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons