Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två skjutna söder om Stockholm

Brott • Publicerad 3 september 2021
Två personer har blivit skjutna i Jordbro, i Haninge söder om Stockholm. Här arbetar poliser på brottsplatsen.
Två personer har blivit skjutna i Jordbro, i Haninge söder om Stockholm. Här arbetar poliser på brottsplatsen.Foto: Claudio Bresciani/TT
De två skjutna personerna hittades i samma område.
De två skjutna personerna hittades i samma område.Foto: Claudio Bresciani/TT

Två personer har blivit skjutna i Jordbro, i Haninge söder om Stockholm. Skotten ekade från en innergård i ett bostadsområde i närheten av områdets pendeltågsstation, varpå polisen larmades vid 21-tiden.

Först hittade poliser en skottskadad person. Sedan fann de ytterligare en inte långt därifrån. Dessa två fick vård på plats för att sedan föras till sjukhus. De ska då ha varit vakna och kunnat kommunicera.

Annons

Poliser följer upp uppgifter om att flera personer försvunnit från brottsplatsen efter skotten. Kvar blev ett antal tomhylsor.

– Vi har en stor insats där en mängd olika resurser jobbar för att försöka gripa den eller de som är ansvariga för händelsen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till TT.

– Det är flera personer som har hört detta åtminstone. Jag vet inte hur många som har sett något, vi jobbar med att ta reda på det nu, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons