Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två män omhäktade för skjutningar i Hjulsta

Brott • Publicerad 9 september 2021
Två personer blev på torsdagen omhäktade misstänkta för mord och mordförsök i Hjulsta den 30 augusti i år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På torsdagen omhäktades två personer misstänkta för mord och mordförsök i Hjulsta i nordvästra Stockholm natten till den 30 augusti i år.

Totalt sitter nu fem personer häktade för dödsskjutningen där en man i 20-årsåldern avled och en ung man skadades allvarligt i vad polisen bedömer vara en uppgörelse i kriminell miljö.

Annons

– För en person har häktningen hävts beträffande delaktighet i det här, men han är fortfarande frihetsberövad för ett annat mord, säger kammaråklagare Carl Mellberg till TT.

Polisen utreder även om händelsen i Hjulsta kan ha ett samband med skottlossningen vid Tensta allé den 29 augusti.

Med anledning av den senaste tidens skjutningar i Järvaområdet har polisen nu fått förstärkning från andra delar av Sverige.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons