Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två män avrättade i Iran efter Shirazdåd

Iran • Publicerad 8 juli 2023
Ett skotthål syns i en glasvägg i Shah Cheragh, ett mausoleum i Shiraz, efter attacken som krävde 13 människoliv. Arkivbild.
Ett skotthål syns i en glasvägg i Shah Cheragh, ett mausoleum i Shiraz, efter attacken som krävde 13 människoliv. Arkivbild.Foto: Mohammadreza Dehdari

Två män har avrättats genom hängning efter att ha dömts för en attack vid en av shiamuslismernas heligaste platser i staden Shiraz i södra Iran.

Det var i oktober som en gärningsman öppnade eld mot Shah Cheragh-mausoleet under kvällsbönen. 13 människor dödades och 40 skadades. Gärningsmannen avled på sjukhus några dagar efter attacken.

Annons

De två män som nu avrättats dömdes för medhjälp till attentatet, och för att ha varit medlemmar i IS. Terrorgruppen tog efter dådet på sig ansvaret.

Enligt iranska medier har de två männen erkänt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons