Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två häktade för skottlossning i Uppsala

Brott • Publicerad 14 juli 2023
Två personer har häktats av Uppsala tingsrätt som misstänkta för att ha skjutit med automatvapen i stadsdelen Gottsunda på midsommarafton. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Två personer, en 16-årig pojke respektive en 34 årig man, har häktats misstänkta för att ha skjutit med automatvapen i stadsdelen Gottsunda på midsommarafton, rapporterar lokala medier.

En 14-årig pojke blev skjuten i benet och en linjebuss träffades av skott under skottlossningen, som skedde på öppen gata i Gottsunda centrum.

Annons

Tidigt i polisutredningen kom misstankarna att riktas mot de nu häktade personerna. De greps kort efter skjutningen som misstänkta för en annan skjutning i Botkyrka i Stockholm.

De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott och häktades efter förhandlingar i Uppsala tingsrätt på fredagen.

16-åringens försvarsadvokat säger att hans klient förnekar gärningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons