1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Två får tolv år för knivattacker i Borlänge

Brott • Publicerad 9 april 2021
Två män döms för att ha attackerat två andra män med kniv i Tjärna ängar i Borlänge. Arkivbild.
Två män döms för att ha attackerat två andra män med kniv i Tjärna ängar i Borlänge. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två män döms till tolvåriga fängelsestraff för att ha knivhuggit två personer i Borlänge förra året, rapporterar SVT Dalarna.

Knivangreppen skedde i stadsdelen Tjärna ängar, där flera allvarliga våldsbrott rönte stor uppmärksamhet under förra året. Enligt vittnen hade flera personer jagat varandra med knivar där under kvällen den 27 september. När polisen kom dit fann de två väldigt svårt knivskadade personer, som behövde specialistvård.

En man i 30-årsåldern greps kort därpå och en yngre man greps i Storbritannien ett par veckor senare. Falu tingsrätt bedömer att de två gjort "allt som krävs för att målsägandena skulle avlida".

Den äldre mannen döms för mordförsök till tolv års fängelse. Den yngre döms för mordförsök och ett försök till grov misshandel till tolv år och tre månader. Dessutom ska de betala ett stort skadestånd.

Den yngre mannens advokat säger till SVT att domen kommer att överklagas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.