GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre häktade för polishussprängning

Mer än fyra år har gått efter explosionen utanför Helsingborgs polishus som orsakade stor förödelse. Nu har tre män häktats misstänkta för inblandning i dådet.
Brott • Publicerad 26 januari 2022
Sprängningen utanför polishuset i Helsingborg 2017 orsakade stor förödelse. Arkivbild.
Sprängningen utanför polishuset i Helsingborg 2017 orsakade stor förödelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De tre männen, som är 23, 26 och 32 år gamla, häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, uppger Helsingborgs tingsrätt för TT.

Enligt åklagaren har brotten begåtts gemensamt och i samförstånd med annan eller andra.

En av de tre männen har tidigare varit misstänkt i utredningen. De övriga två sitter i fängelse efter att ha blivit dömda för andra brott – den ene avtjänar ett femårigt straff för bland annat anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse och den andre ett tioårigt straff för mordförsök, skriver HD/Sydsvenskan.

Vid sprängningen utanför polishuset i Helsingborg i oktober 2017 sprängdes entrén bort och bottenvåningen fick omfattande skador. Mängder av fönsterrutor krossades och även fönster på byggnaden mittemot polishuset förstördes av tryckvågen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.