Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåringar häktas för skjutning vid köpcentrum

Två tonårspojkar är misstänkta för inblandning i den uppmärksammade skjutningen i Gamlegården i Kristianstad i augusti, där tre personer skottskadades. Nu har de häktats som misstänkta för mordförsök, men själva nekar de till brott.
Brott • Publicerad 16 september 2021
Tre personer skottskadades vid skjutningen i Kristianstad den 3 augusti. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två unga män och en kvinna i 60-årsåldern fick allvarliga skador efter skottlossningen, som inträffade vid ett köpcentrum. Många befann sig där och enligt chefsåklagare Pernilla Åström fanns det risk för att fler skulle träffas.

– Det är ganska många skott avlossade, fler skott än de som träffade, säger hon till TT.

Vittnen och filmer

Annons

Pojkarna, som är 16 respektive 17 år gamla, har varit anhållna sedan i tisdags.

– Det har jobbats jättemycket med detta ärende sedan det hände och det är framför allt vittnesuppgifter och övervakningsfilmer som har lett fram till misstanken mot just de här personerna.

Åklagaren vill inte lämna några uppgifter om misstänkt motiv. Det är än så länge oklart vem eller vilka som var måltavlan när skotten avlossades. Om de häktade tonåringarna vill hon bara säga att de kände varandra sedan tidigare.

Tre på motorcykel

TT: Finns det uppgifter om att det var fler personer inblandade?

– Ja, det finns samstämmiga uppgifter om att det var tre personer som kom på en motorcykel.

Enligt vittnen klev de tre personerna aldrig av motorcykeln, utan försvann iväg på den igen efter skjutningen, berättar åklagaren.

– Nu jobbar vi vidare med samma intensitet, eller ännu mer nu, för det får inte ta lång tid när det är ungdomar som sitter häktade. Det ska utredas så snabbt det bara går, så får vi se om det leder fram till fler bevis eller om det leder i en annan riktning. Den nivå vi står på nu är sannolika skäl, så det är ju inte klart på något sätt, säger Pernilla Åström.

Kort tid efter skjutningen den 3 augusti blev tre andra personer anhållna för misstänkt inblandning, men de släpptes senare och är inte längre misstänkta för brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons