Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två av tre misstänkta för mord släpps

Brott • Publicerad 25 maj 2020
Två av de tre män som suttit häktade misstänkta för mordet i Råslätt i mitten på maj kommer att försättas på fri fot. Arkivbild.
Två av de tre män som suttit häktade misstänkta för mordet i Råslätt i mitten på maj kommer att försättas på fri fot. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Två av de tre män som suttit häktade misstänkta för mordet i Råslätt i mitten på maj kommer att släppas.

– Misstankarna mot dem kvarstår, men vi bedömer inte att de är tillräckligt starka för att de ska kunna vara fortsatt häktade, säger Terése Klein, en av de två åklagarna i målet till Jönköpings-Posten.

Annons

Men åklagaren säger samtidigt att misstankarna mot den tredje mannen har stärkts. De tre personerna häktades kort efter mordet som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. För en vecka sedan var brottsrubriceringarna inledningsvis både mord och grovt vapenbrott, men det grova vapenbrottet ströks under häktningsförhandlingens gång.

Det var i mitten på maj som en man i 40-årsåldern sköts vid en lekplats i bostadsområdet Råslätt i södra Jönköping. Mannen fördes till sjukhus, där han avled. De tre männen greps senare på kvällen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons