Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två åtalas för knivmord i Malmö

Brott • Publicerad 14 november 2022
Akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö fick spärras av efter att två knivskadade män hade förts till sjukhuset i mitten av juni. Arkivbild.
Akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö fick spärras av efter att två knivskadade män hade förts till sjukhuset i mitten av juni. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ung man dog och en annan ung man skadades i ett knivdåd på Möllevången i Malmö i somras. Nu åtalas två personer – en 22-årig man och en 17-årig pojke – för mord och mordförsök.

Mannen som dödades tog emot knivhugg i bland annat buken och avled sedan artären på en tarm skadats, enligt det åtal som har lämnats in till Malmö tingsrätt.

Annons

Det var sent på kvällen den 14 juni i år som polisen fick in ett larm om en knivskärning nära Möllevångstorget. De två skadade männen fördes till akuten och på morgonen dagen därpå meddelade polisen att en av dem hade avlidit av sina skador.

För den 22-årige mannen yrkar åklagaren alternativt på medhjälp till mord och mordförsök.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons