1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tusentals vaccindoser har fått kasseras

Covid-19 • Publicerad 12 april 2021
Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Arkivbild.
Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

1 900 doser av Astra Zenecas covid-19-vaccin har fått kasseras sedan vaccinet förvarats i frys i stället för i kylskåp hos läkemedelsdistributören Tamro. Vaccinet skulle användas i Region Jönköping och Halland, rapporterar lokala medier.

– Det är otroligt olyckligt, säger Maria Cederfont, pressansvarig på Tamro, till Jönköpings-Posten.

Ytterligare 1 700 doser, huvudsakligen från Pfizer, har kasserats av vårdbolaget Vaccindirekt i Stockholm, skriver Dagens Nyheter. Merparten av doserna har blivit över när inbokade patienter inte har dykt upp eller avbokat sin vaccination sent.

– Vi har hanterat överblivna doser i nära kommunikation med Region Stockholm. Vi har agerat enligt regionens riktlinjer för överblivna doser, säger Vaccindirekts vd Toni Haapanen till tidningen.

Vaccindirekt, som har avtal om att vaccinera personal inom kommunal vård och omsorg, har hittills utfört 67 000 vaccinationer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.