Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Turkiet varnar för resor till Europa

Turkiet • Publicerad 28 januari 2023
En turkisk flagga i Rom. Turkiet varnar nu för resor till Europa. Arkivbild.
En turkisk flagga i Rom. Turkiet varnar nu för resor till Europa. Arkivbild.Foto: Riccardo De Luca/AP/TT

Turkiet avråder nu sina medborgare från att resa till Västeuropa och USA. Anledningen är, enligt utrikesdepartementet, farligt höga nivåer av religiös intolerans och hat.

Varningen ses som ett svar på bland annat Sveriges, Danmarks och Norges uppmaningar till sina respektive medborgare att undvika större folksamlingar och demonstrationer i Turkiet.

Annons

Turkiet varnar även bland annat för att det "har nyligen förekommit verbala och fysiska attacker mot utlänningar och rasistiska handlingar över hela USA".

De danska och norska varningarna utfärdades på lördagen på grund av ökade risker för demonstrationer efter högerextreme Rasmus Paludans koranbränningar.

I förra veckan gick Sveriges utrikesdepartement ut med en liknande uppmaning till svenskar i Turkiet. Svenskar uppmanas sedan i söndags att undvika större folksamlingar och manifestationer i Turkiet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons