Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Turkiet: Parterna vill fortsätta förhandla

Ukraina • Publicerad 8 april 2022
Turkiets försvarsminister Mevlüt Cavusoglu. Enligt uppgifter från hans läger vill Ryssland och Ukraina fortsätta fredssamtalen. Arkivbild.
Turkiets försvarsminister Mevlüt Cavusoglu. Enligt uppgifter från hans läger vill Ryssland och Ukraina fortsätta fredssamtalen. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Ukraina och Ryssland är redo att fortsätta förhandlingarna i Turkiet, enligt Turkiet.

Den turkiske utrikesministern Mevlüt Cavusoglu sade på torsdagen att upptäckterna i ukrainska Butja efter Rysslands tillbakadragande – mängder av mördade civila – var oacceptabla och överskuggade de pågående samtalen. Men det tycks inte påverka den fortsatta samtalsviljan.

Annons

– Både Ryssland och Ukraina är villiga att hålla samtalen i Turkiet, men de är långt ifrån att enas kring en text, säger en turkisk uppgiftslämnare till AFP.

När ländernas delegationer har träffats i Istanbul har det följts av blandade signaler om vart de är på väg. Senast skavde det kring formuleringar om vem som ska kunna ge Ukraina tillåtelse att hålla militärövningar med andra länder i framtiden. Ukraina har också tvivlat högljutt på ryska löften om tillbakadraganden, när uppfyllanden av dessa dröjde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons