Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Turkiet vill bli nav för rysk gas

Turkiet och Ryssland inleder tekniska undersökningar för att göra Turkiet till ett internationellt nav för rysk gas, meddelar den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.
Turkiet • Publicerad 14 oktober 2022
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands dito Vladimir Putin träffades i Astana, Kazakstan, torsdag 13 oktober.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands dito Vladimir Putin träffades i Astana, Kazakstan, torsdag 13 oktober.Foto: Vyacheslav Prokofyev/Kreml/AP

Beskedet kommer efter att Erdogan och Putin under torsdagen träffades på ett toppmöte i Kazakstan.

Det var Rysslands president Vladimir Putin som, efter att gasleveranserna till Tyskland genom Nord Stream-ledningen avbrutits, föreslog ökad export genom Turk Stream-ledningen som går mellan Ryssland och Turkiet.

Annons

Tanken är att Turkiet, som redan importerar gas för nationellt bruk, ska bli en internationell knytpunkt för den ryska gasen.

– - Tillsammans med Putin har vi instruerat våra energi- och naturresursdepartement och relevanta myndigheter på den ryska sidan att samarbeta, säger Erdogan.

Enligt Edrogan verkar den turkiska delen av Thrakienregionen, som gränsar till Grekland och Bulgarien, vara lämpligast.

– Det kommer inte bli någon väntetid, säger den turkiske presidenten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons