Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Turkiet kan godkänna – om Sverige gör "läxan"

Utrikes • Publicerad 4 juli 2023
Hakan Fidan är nytillträdd utrikesminister i Erdogans regering.
Hakan Fidan är nytillträdd utrikesminister i Erdogans regering.Foto: Burhan Ozbilici

"Svenska myndigheters misslyckande med att stoppa koranbränningar väcker frågor om Sverige verkligen går att lita på som Nato-medlem". Uttalandet kommer från Turkiets utrikesminister Hakan Fidan.

Men den nytillträdde utrikesministern säger samtidigt att Turkiet fortfarande skulle godkänna ett svenskt medlemskap om Stockholm "gör klart läxan."

Annons

"Det faktum att det svenska säkerhetssystemet inte kan förebygga provokationer ger en bild av att Sverige ger Nato problem – istället för mer styrka – och det får oss att tänka på strategiska och säkerhetsaspekter," sade Hakan Fidan på en gemensam presskonferens med Jordaniens utrikesminister under tisdagen.

"När det kommer till Sveriges medlemskap i Nato, oavsett om det blir en nackdel eller en fördel har blivit en fråga att diskutera."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons