Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tuffare virusrestriktioner i Danmark

Danmark • Publicerad 18 september 2020
Statsminister Mette Frederiksen (S). Arkivbild.
Statsminister Mette Frederiksen (S). Arkivbild.Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix/TT

Corona har återigen kopplat greppet om Danmark, säger statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressträff när hon på fredagen presenterade nya restriktioner för landet.

Från och med lördag klockan 12 införs ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. I delar av landet har gränsen redan sänkts från 100 till 50, men nu gäller siffran för hela Danmark. Undantag gäller för vissa arrangemang inom bland annat kultur och idrott där man har sittplatser. Där är gränsen fortsatt 500.

Annons

Det blir även tuffare restriktioner för landets barer och restauranger. I går trädde skärpta restriktioner i kraft i det danska huvudstadsområdet där restauranger, barer och kaféer ska stänga senast klockan 22. Det ska nu även gälla resten av landet med start från och med i morgon.

– Tills det att vi har ett vaccin eller en mycket, mycket effektiv behandling, är vårt bästa supervapen mot corona att vi står enade, att vi håller avstånd och visar en medborgaranda. Det är upp till oss alla att göra det, säger Mette Frederiksen.

De nya restriktionerna gäller till den 4 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons