Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump: Åtal skulle inte stoppa valkampanj

USA:s tidigare president Donald Trump säger att han kommer fortsätta sin tredje presidentvalskampanj, även om han skulle ställs inför åtal.
USA • Publicerad 5 mars 2023
USA:s tidigare president Donald Trump talar på den årliga konservativa konferensen CPAC.
USA:s tidigare president Donald Trump talar på den årliga konservativa konferensen CPAC.Foto: Alex Brandon/AP/TT

– Absolut, jag skulle inte ens tänka på att lämna, sade Trump till reportrar inför sitt tal vid den årliga konservativa konferensen CPAC.

Åklagare utreder expresidentens roll i försöken att kullkasta valresultatet 2020 och hans roll under stormningen av den amerikanska kongressen i januari 2021, bland annat.

Annons

I sitt tal, som hölls på lördagskvällen i Texas, kallade Trump försöket att återvända till Vita huset för sin "sista strid".

– Vi kommer att slutföra uppdraget. Vi kommer att ta den här kampen fram till den ultimata segern.

CPAC-träffen hålls varje år och samlar politiker, finansiärer, tänkare och mediepersonligheter från den konservativa högern.

Tidigare var den en inflytelserik samling som sågs som ett måste för republikanska presidentkandidater. I år är det flera möjliga Trumputmanare som inte deltar, däribland Floridas guvernör Ron DeSantis.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons