Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tredje dos och lokala coronapass i Norge

Norgecorona • Publicerad 12 november 2021
Norges statsminister Jonas Gahr Støre på fredagens pressträff om coronaläget.
Norges statsminister Jonas Gahr Støre på fredagens pressträff om coronaläget.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Den norska regeringen öppnar för att införa nya nationella restriktioner för att stävja covidsmittan. Men nedstängningar ska undvikas, meddelar statsminister Jonas Gahr Støre på en pressträff om landets coronasituation.

I stället gäller restriktionerna krav på att ovaccinerad vårdpersonal ska testas två gånger i veckan och använda munskydd.

Annons

Alla över 18 år ska också erbjudas en tredje vaccindos, vilket troligtvis sker först nästa år.

Regeringen ger också kommunerna möjlighet att införa krav på coronapass, som visar om personen i fråga vaccinerats, bär på antikroppar eller nyligen testat negativt för covid-19. Platser där coronapass krävs kommer då att kunna lätta på andra restriktioner, som till exempel krav på avstånd i allmänna utrymmen och bordsplacering vid nattklubbar.

De nya restriktionerna kommer efter att nya smittorekord satts i veckan, med den högsta dygnssiffran i tisdags (2 126 nya smittofall) sedan pandemin startade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons