Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre nya dödsfall med covid-19

Coronaviruset • Publicerad 8 juli 2021
Över 66 procent av Sveriges vuxna befolkning har fått åtminstone en dos coronavaccin. Arkivbild.
Över 66 procent av Sveriges vuxna befolkning har fått åtminstone en dos coronavaccin. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Ytterligare tre nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14 642 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 1 092 308 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Annons

Samtidigt fortsätter vaccineringarna mot covid-19. Fram till nu har 5 438 339 personer fått minst en dos, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 66,4 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 3 512 963 fått två doser, motsvarande 42,9 procent av befolkningen.

Uppdateringarna av antalet smittade och avlidna med covid-19 var i juni pausad på grund av ett it-avbrott. Nu är rapporteringen i gång igen. Men det finns en viss eftersläpning i statistiken, uppger Folkhälsomyndigheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons