1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tre män döms efter rekordbeslag av sprängmedel

Brott • Publicerad 1 april 2021
Tre män döms av Eksjö tingsrätt till långa fängelsestraff för synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Tre män döms av Eksjö tingsrätt till långa fängelsestraff för synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Tre män döms av Eksjö tingsrätt till långa fängelsestraff för synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Männen har hanterat drygt ett halvt ton sprängmedel. Åklagaren har förklarat att det är ett av de största tillslag av sprängmedel polisen gjort någonsin i Sverige.

Två män i 40-årsåldern döms till fängelse i sex respektive fem år. En av männen döms också för andra brott, därav det längre straffet.

En tredje man, som är i 25-årsåldern, döms till tre års fängelse för samma brott. Detta trots att åklagaren bara yrkat på villkorlig dom, då det är mannens uppgifter som lett fram till avslöjandet, skriver Smålandstidningen.

Det var i början av oktober 2020 som det kom ett tips till polisen om att det fanns en stor mängd sprängmedel på en plats strax utanför Eksjö. Fyndet gjorde att polisen kunde nysta upp härvan. En av männen uppges ha kopplingar till organiserad brottslighet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.