Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre flickor misshandlade fjärde på skola

Tre flickor i gymnasieåldern misshandlade och knivhotade en fjärde flicka efter en idrottslektion i Åkersberga.
En pojke som lade sig i bråket greps tillsammans med flickorna.
Brott • Publicerad 3 februari 2022
En flicka har blivit hotad och misshandlad av tre andra. Arkivbild.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

– Ingen av de gripna är myndig, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det var under torsdagseftermiddagen som polis larmades till gymnasieskolan i Åkersberga, där en flicka ska ha misshandlats och hotats av tre andra. En ur skolans personal försökte avbryta bråket och blev då hotad.

Annons

Flera polispatruller anlände till skolan och kunde gripa två av flickorna som försökt springa från platsen och senare den tredje, som återvände självmant.

En stund senare dök en grupp andra elever upp och lade sig i bråket och polisens arbete. En pojke greps när han började bete sig våldsamt.

– Han kom dit tillsammans med några andra och lade sig i bråket. Men det är bara han som misstänks för brott som det ser ut nu, säger Daniel Wikdahl.

De tre gripna flickorna är misstänks för grovt olaga hot, misshandel, övergrepp i rättssak och narkotikabrott och togs med till polisstationen för förhör. Även pojken fick föras till polisstationen misstänkt för våldsamt motstånd, våld/hot mot tjänsteman och narkotikabrott

Den misshandlade flickan skjutsades till sjukhus av sina anhöriga för kontroll.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons