Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre av fyra företag har svårt hitta personal

Ekonomi • Publicerad 15 september 2021
Systemanalytiker är ett av de yrken där bristen är som störst under de kommande fem åren, skriver Dagens Industri. Arkivbild.
Systemanalytiker är ett av de yrken där bristen är som störst under de kommande fem åren, skriver Dagens Industri. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

78 procent av alla företag har svårt att hitta personal med rätt kompetens, skriver Dagens Industri med hänvisning till en enkätundersökning med 4 400 företag som genomförts av arbetsgivarorganisationen Svenskt näringsliv.

Problemet att rekrytera rätt personal pekas ut som det enskilt största hindret för företagens tillväxt.

Annons

– Väldigt många branscher efterfrågar folk de inte har tillgång till, jag är bekymrad över bristen på personer med spetskompetens, säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth till tidningen.

Svenskt Näringslivs enkät visar också att 34 av arbetsgivarna planerar att öka antalet anställda. Siffran är den högsta på tio år, skriver Dagens Industri.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons