Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Topprepublikan: Vinner vi ska Biden utredas

Republikanerna väntas enligt flera opinionsundersökningar vinna majoriteten av rösterna i tisdagens mellanårsval till det amerikanska representanthuset.
USA • Publicerad 7 november 2022
Republikanernas minoritetsledare i USA:s representanthus, Kevin McCarthy. Arkivbild.
Republikanernas minoritetsledare i USA:s representanthus, Kevin McCarthy. Arkivbild.Foto: Pam Panchak/AP/TT

Om så blir fallet kommer omfattande utredningar inledas mot president Joe Biden och hans regering, säger Republikanernas minoritetsledare i representanthuset, Kevin McCarthy, i en intervju med CNN.

McCarthy säger att möjliga utredningar skulle kunna vara USA:s tillbakadragande från Afghanistan och ursprunget till coronapandemin. Han håller också dörren öppen för eventuella riksrättsförfarande, något som i första hand de mest extrema företrädarna i hans parti drivit.

Annons

– Vi kommer aldrig att använda riksrätt i politiska syften, säger Kevin McCarthy, men understryker samtidigt att det skulle kunna uppstå situationer då riksrätt ändå kan användas.

Den 57-årige republikanske minoritetsledaren i representanthuset väntas ta över som talman efter demokraternas Nancy Pelosi om McCarthys parti vinner valet.

I intervjun säger McCarthy att han är övertygad om hans parti kommer att vinna majoritet och att han är säker på att hans mål att få ta över ordförandeklubban i representanthuset har expresident Donald Trumps stöd.

– Jag tror att Trump kommer att ge mycket stöd, säger han.

Trump ställdes inför riksrätt vid två tillfällen under sin presidentperiod, 2019 och i början av 2021, men vid båda tillfällen friades han av den då republikanskt kontrollerade senaten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons