Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåringar anhållna för dubbelmord i Danmark

Danmark • Publicerad 8 mars 2023
Blommor på den gata i Tåstrup utanför Köpenhamn där två tonåringar knivhöggs till döds sent i måndags kväll.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TT

Två tonårspojkar har gripits och anhållits misstänkta för att ha mördat två andra tonåringar med kniv i en förort till Köpenhamn.

Strax före klockan 23 i måndags kväll blev två personer – en 17-årig pojke och en 18-årig ung man – knivhuggna i ett bostadsområde i Tåstrup, någon mil väster om Köpenhamn.

Annons

Händelsen väckte uppmärksamhet hos tre förbipasserande, som ryckte in och försökte rädda ungdomarnas liv i väntan på ambulans.

En av de knivskadade dog på platsen och den andre på sjukhus en stund senare. Ytterligare en 17-åring blev också knivskadad, men inte på ett livshotande vis.

En 17-årig pojke anmälde sig själv hos polisen dagen därpå och anhölls senare. På onsdagen har en 16-åring också anhållits. Bägge ska ställas inför rätta i häktningsförhandlingar senare under onsdagen, anklagade för två mord och ett mordförsök.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons