1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tonåring dömd för skjutning på frisersalong

Brott • Publicerad 8 april 2021
En 17-årig pojke döms till sluten ungdomsvård för mordförsöket på en frisersalong i Borås i september förra året. Arkivbild.
En 17-årig pojke döms till sluten ungdomsvård för mordförsöket på en frisersalong i Borås i september förra året. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

En 17-årig pojke döms till sluten ungdomsvård för mordförsöket på en frisersalong i Borås i september förra året, skriver Borås Tidning.

I mitten av september kom en maskerad person in på frisersalongen och avlossade sitt vapen. En frisör träffades i benet, men måltavlan för skjutningen var troligen en gängkriminell 26-åring som just då besökte salongen.

17-åringen döms av Borås tingsrätt för mordförsök på mannen som besökte salongen och för synnerligen grov misshandel av frisören. Han döms också för en rad andra mindre brott och straffet sätts till tre år och åtta månaders sluten ungdomsvård.

En 18-årig man som stått åtalad för medhjälp till mordförsök frias helt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.