Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring begärs häktad för mordförsök i Tensta

Brott • Publicerad 10 september 2021
Polisens tekniker på plats i Tensta i norra Stockholm efter tisdagens skottlossning där en man i 20-årsåldern skadades allvarligt. En tonåring begärs nu häktad för mordförsök.
Polisens tekniker på plats i Tensta i norra Stockholm efter tisdagens skottlossning där en man i 20-årsåldern skadades allvarligt. En tonåring begärs nu häktad för mordförsök.Foto: Pontus Lundahl/TT

En tonåring har begärts häktad misstänkt för mordförsök efter att en man i 20-årsåldern skottskadades i Tensta i nordvästra Stockholm på tisdagen.

– Han förnekar brott, säger åklagare Marina Ivic.

Annons

TT: Varför är han misstänkt?

– Det är utifrån uppgifter som vi har fått i utredningen genom målsägande, vittnen och andra uppgifter helt enkelt, som ganska snabbt ledde fram till gripandet.

Det var strax efter klockan 17 på tisdagen som polisen fick in ett stort antal larm från vittnen som sett eller hört skottlossning i centrala Tensta. Många polisenheter samt ambulanser skickades till platsen, där offret hittades skottskadad.

Enligt polisen greps den unge mannen under flykt från platsen.

Den skjutne vårdades av ambulanspersonal på plats och fördes därefter till sjukhus. Skadorna var allvarliga men bedömdes inte som livshotande, enligt polisen.

Häktningsförhandlingen hålls under fredagen i Solna tingsrätt med start klockan 15.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons