Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring avlossade pistol under rånförsök

En tonårig pojke drog pistol och avlossade den vid ett rånförsök i Delsbo under tisdagskvällen. Han kunde övermannas av privatpersoner. Nu har tonåringen anhållits, misstänkt för en rad brott.
Brott • Publicerad 6 april 2022
En tonårspojke avlossade en pistol under ett rånförsök. Arkivbild.
En tonårspojke avlossade en pistol under ett rånförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken var inblandad i flera rånincidenter under kvällen, skriver helahälsingland.se. Det började i Sundsvall där han bland annat rånade en kvinna på hennes bil under pistolhot. Polisen försökte stoppa bilen på E4 men pojken kom undan och hamnade så småningom i Delsbo. Där försökte han sedan råna flera personer på deras bilar.

Vid en mack försökte han stjäla en bil genom att slita upp dörren och tvinga till sig bilen. När det misslyckades uppstod handgemäng och den misstänkte pojken drog då fram en pistol och skott avlossades under tumultet. Ingen skadades fysiskt i samband med skottlossningen och pojken kunde övermannas av några privatpersoner som höll kvar honom tills polis anlände.

Tonåringen är nu anhållen misstänkt för rån, rånförsök, grovt vapenbrott och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons