1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tolv års fängelse för grova barnvåldtäkter

Brott • Publicerad 15 april 2021
En 42-årig man i Skåne döms till tolv års fängelse för att ha utsatt en flicka för upprepade grova barnvåldtäkter under fyra års tid. Arkivbild.
En 42-årig man i Skåne döms till tolv års fängelse för att ha utsatt en flicka för upprepade grova barnvåldtäkter under fyra års tid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 42-årig man i Skåne döms till tolv års fängelse för att ha utsatt en flicka för upprepade grova barnvåldtäkter under fyra års tid. Enligt uppskattningar kan det ha handlat om våldtäkt vid 800 tillfällen, skriver Norra Skåne.

Mannen var arbetskamrat till flickans pappa och i samband med föräldrarnas separation vände hon sig till honom för att få stöd. Både personal på flickans skola och en släkting till henne gjorde orosanmälningar där de pekade på att flickan och mannen umgicks för mycket och för närgånget. Senare gjorde flickans mamma en polisanmälan efter att ha hittat ett usb-minne med bilder, men polisutredningen lades ner eftersom flickan inte ville medverka. Några månader senare gjorde hon dock själv en polisanmälan, vilket ledde fram till åtalet.

Mannen, som nekar till alla anklagelser, ska betala en halv miljon kronor i skadestånd, rapporterar Kristianstadsbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.